Kvinnerolla og matkulturen

Tørfisk, sild og klippfisk

Kvinnerolla og matkulturen

Med denne boka ynskjer Astri og eg å formidle verdien av kunnskapenom kvinnerolla i eit historisk perspektiv. Me gjev deg innhaldet av kulturmodellen og korleis ein kan nytte den i dag for å forstå kultur. Me ser at det er viktig å formidle tidlegare generasjonars kunnskap. For oss er ikkje tradisjon og kultur rett eller urett, dei er til ei kvar tid levande der dei er.

Bodil og Astri er opptekne av gode og reine råvarer, og den reine smaken – her vil du få mange oppskrifter på korleis du på ein enkel måte kan trylle fram matrettar av sild, klippfisk, boknafisk og lutefisk. Det er viktig for meg at du finn glede i denne boka. Det er ei sterk, nær og skildrande historie om Astri og hennar liv i oppvekst under krigen og korleis kvinneperspektivet har utvikla seg i henne etter desse hendingane.

 

Forfatter

Bodil Nordjore og Astri Riddervold

ISBN

978-82-9984-924-1

499,-