Fløibanen 1918–2018

Historien om et bergensk ikon

«Fantastisk» sier begeistrede passasjerer fra inn- og utland etter å ha opplevd den spektakulære reisen fra Bergen sentrum til Fløyen, og oppholdet der. Og med rette. Opplevelsene og utsikten kan ta pusten fra de fleste.

Denne boken skildrer Fløibanens historie gjennom hundre år, og vel så det. Det er historien om fremsynte borgere, ingeniører og folk flest, om økonomiske vansker og verdenskrig, om transaksjoner og teknikk, friluftsliv, arkitektur og kultur – og mye mer.

Fløibanen er blitt Bergens viktigste ikon. Den er en del av byens identitet. Alle har et forhold til den. Uansett hvor man er i sentrum – løfter man hodet vil man kunne se den røde og den blå vognen på vei opp eller ned. Slik har det vært i hundre år, slik vil det også være i uoverskuelig fremtid.

De siste årene har selskapet, i tillegg til banens drift, tatt mål av seg å utvikle Fløyen-området videre. Nye tilbud skal gjøre Fløyen mer attraktiv når det gjelder friluftsliv og friluftsglede.

Gamle og nye bilder, anekdoter og historier rammer inn denne reisen. Og som andre gode historier rommer denne også mer enn de fleste vet om.

 

Bla i boken

Forfatter

Jo Gjerstad, Jørn Lekve og Ola H. Grytten

ISBN

978-82-7128-924-9

kr 399,-