DØDEN – minutt for minutt

Alderdom er ikke for pyser. Ikke livet på sykehjem heller. Døden er hardt arbeid. Den er alltid til stede. Sykehjemmet er ikke et blivende sted. Ingen av beboerne slipper levende derfra.

Nest etter dødsangst er krenkelse, hat og forakt de sterkeste følelsene vi mennesker kjenner. Forelskelse, kjærlighet og lojalitet er også sterke saker, men mer sjelden vare.

Det er dette Døden – minutt for minutt handler om. Beboerne på Sølvtunet, og de som arbeider der, lever sine mer eller mindre bevisste liv i en travel hverdag. Dagene preges av sterkt demente pasienter, mangel på pleiere, sviktende ledelse og medisinskap som lekker. Når Sølvtunet blir arena for realityserien Hverdagshelten, med Borghild Bastiansen i hovedrollen, er det duket for drama, romantikk og eksperimenter med opioider som ender i varsling og skandaler.

I et parallellt univers møter vi Borghilds ektefelle, Christian Schrøder, på jakt etter skattefri superprofitt i laksebransjen. Fra en gammel villa på Kråkenes, godt hjulpet av en lojal revisor, en korrupt banksjef og en eks-politi på Costa del Crime, sys det sammen et forsvinningsplot som ender i kystbyen Natal i Brasil. Familiebedriften er tømt for penger, aksjonærene er rundlurt og Kemneren maktesløs.

Arne Selvik retter sitt kritiske blikk mot styringssvikt i pleie­sektoren og næringslivets korrupte nettverk. Samtidig skriver han med et humoristisk skråblikk på mennesker og miljøer som han har studert på nært hold i en mannsalder.

 

Forfatter

Arne Selvik

ISBN

978-82-8403-076-0

kr 299,-