Presse

4 x 20 fra Ove Thue

Bergens Tidende gir Ove Thue 5 av 6 hjerter for utgivelsen «4 x 20 fra Ove Thue» som består av 4 CD-er og to teksthefter fra artistens lange karriere. Avisen skriver blant annet: «4 x 20 fra Ove Thue» består av store mengder bergensk kulturhistorie som endelig er tilgjengelig for hele Bergen og halve Sandviken. Fra en mann som har påvirket den bergenske folkesjelen mer enn de fleste.»

Les anmeldelsen her (krever abonnement):

Kjuagutt for alltid

Ove Thue
Foto: Sture Nepstad

«Da byen brant» – Bergensbrannen i 1916

Tirsdag 24. november ble «Da byen brant» lansert på den gamle brannstasjonen av forlagssjef Jo Gjerstad og forfatter Gunnar Staalesen.

Bergensavisen laget denne reportasje fra lanseringen:

Se BAs reportasje fra lanseringen

 

Lansering Bergensbrannen
Fra lanseringen av «Da byen brant» 24. november 2015. Foto: Trygve Hillestad

Bilder fra «Da byen brant» i Bergens Tidende

Bergens Tidende la 30. november ut bilder fra Bergen etter brannen i 1916 hentet fra boken.
Saken ble senere trykket over to sider i papiravisen.

Se BTs reportasje her

Sabotører i vest – Sabotasjeorganisasjonen på Vestlandet 1940-1945

Hva var SABORG? Leter du i skolebøkene finner du nesten ingenting. I en strøm av bøker om krigen er dette mytiske navnet bare unntaksvis nevnt ved siden av det Milorg som alle har hørt om. Likevel. Harde fakta og udiskutable kilder viser at det fantes en antifascistisk sabotasjeorganisasjon som brukte dette enkle navnet «Sabotasjeorganisasjonen», «Saborg» eller rett og slett «Sab». Allerede før storkrigen brøt ut startet de kampen mot nazistatens krigsforberedelser. Det var ennå mens «Aftenposten» og andre storborgerlige så på Hitler som Europas redningsmann.

Lansering Saborg
Fra lanseringen av «Sabotører i Vest» 15. oktober 2015. Foto: Sjurd Skutlaberg

 

Pressebilder

Kniksen – født til fotball

Bodoni Forlag presentere i oktober 2015 boken «Kniksen – født til fotball» ført i pennen av Truls Synnestvedt. Boken forteller historien om hvordan kjuagutten Roald fra Eidsvågneset ble fotball-helten Kniksen, spilleren som forgylte Sportsklubben Brann i de tidlige 1960-årene, og som skapte norsk fotballhistorie da han stort sett på egen hånd slo svenskene 3–1 på Ullevaal som 17-åring i 1960. Kampen som sammen med Branns to seriemesterskap i 1962 og 1963 gjorde ham legendarisk.

Pressebilder