Presse

Boklansering: Uglen på loftet

Bodoni Forlag presenterte 15. oktober 2019 novellesamlingen «Uglen på loftet» av Gunnar Staalesen, basert på Kirksten W. Hetlands fascinerende miniatyrhus.

Pressebilder

Bok på tur – med Varg Veum i Byfjellene

Gunnar Staalesen og Jo Gjerstad
Gunnar Staalesen og Jo Gjerstad inviterer til «Bok på tur»

Bok på tur er et arrangement i Bokåret 2019. Biblioteket ønsker å lufte litteraturen – bringe boken ut av biblioteket – og synliggjøre litteraturen i andre omgivelser.

Gunnar Staalesen blir med og vil blant annet fortelle om Varg Veums opplevelser i Byfjellene. Jo Gjerstad er turleder og med små stopp underveis øser han av sin lokalhistoriske kunnskap. Her blir det mange gode og artige historier.

Dræggehytten er åpen med servering. Her vil også Terje Valestrand snakke om sin nye roman Tro, Hop og kjærlighet.

Start: Fløyen – Øvre stasjon kl. 12:00.

Man beregner ca. to timer fra Fløyen til Dræggehytten via Ankerhytten.

I Dræggehytten varer programmet ca. en time.

Retur via Sandvikshytten til Munkebotn ca. kl. 16.00.

Turen er gratis. Ingen påmelding.

Arrangementet er et samarbeid mellom Bergen Off. Bibliotek, Bodoni Forlag, Bergen Turlag og Fløyen.

4 x 20 fra Ove Thue

Bergens Tidende gir Ove Thue 5 av 6 hjerter for utgivelsen «4 x 20 fra Ove Thue» som består av 4 CD-er og to teksthefter fra artistens lange karriere. Avisen skriver blant annet: «4 x 20 fra Ove Thue» består av store mengder bergensk kulturhistorie som endelig er tilgjengelig for hele Bergen og halve Sandviken. Fra en mann som har påvirket den bergenske folkesjelen mer enn de fleste.»

Les anmeldelsen her (krever abonnement):

Kjuagutt for alltid

Ove Thue
Foto: Sture Nepstad

«Da byen brant» – Bergensbrannen i 1916

Tirsdag 24. november ble «Da byen brant» lansert på den gamle brannstasjonen av forlagssjef Jo Gjerstad og forfatter Gunnar Staalesen.

Bergensavisen laget denne reportasje fra lanseringen:

Se BAs reportasje fra lanseringen

Bilder fra «Da byen brant» i Bergens Tidende

Bergens Tidende la 30. november ut bilder fra Bergen etter brannen i 1916 hentet fra boken.
Saken ble senere trykket over to sider i papiravisen.

Se BTs reportasje her

Sabotører i vest – Sabotasjeorganisasjonen på Vestlandet 1940-1945

Sabotører i vest

Hva var SABORG? Leter du i skolebøkene finner du nesten ingenting. I en strøm av bøker om krigen er dette mytiske navnet bare unntaksvis nevnt ved siden av det Milorg som alle har hørt om. Likevel. Harde fakta og udiskutable kilder viser at det fantes en antifascistisk sabotasjeorganisasjon som brukte dette enkle navnet «Sabotasjeorganisasjonen», «Saborg» eller rett og slett «Sab». Allerede før storkrigen brøt ut startet de kampen mot nazistatens krigsforberedelser. Det var ennå mens «Aftenposten» og andre storborgerlige så på Hitler som Europas redningsmann.

Lansering Saborg
Fra lanseringen av «Sabotører i Vest» 15. oktober 2015. Foto: Sjurd Skutlaberg

 

Pressebilder

Kniksen – født til fotball

Kniksen – født til fotball

Bodoni Forlag presentere i oktober 2015 boken «Kniksen – født til fotball» ført i pennen av Truls Synnestvedt. Boken forteller historien om hvordan kjuagutten Roald fra Eidsvågneset ble fotball-helten Kniksen, spilleren som forgylte Sportsklubben Brann i de tidlige 1960-årene, og som skapte norsk fotballhistorie da han stort sett på egen hånd slo svenskene 3–1 på Ullevaal som 17-åring i 1960. Kampen som sammen med Branns to seriemesterskap i 1962 og 1963 gjorde ham legendarisk.

Pressebilder